‘Uitspraak Rutte over lonen ongenuanceerd’

De uitspraak van premier Rutte dat ‘de lonen wel omhoog kunnen’ is “ongenuanceerd en doet pijn”. Dat zegt de voorzitter van MKB-Nederland Michaël van Straalen vandaag in de Telegraaf.

Wij weten als geen ander hoe hard het mkb heeft gezwoegd om het hoofd boven water te houden de afgelopen jaren”, aldus Van Straalen, die de oproep kwalificeert als ongenuanceerd. “Dat vind ik echt niet kunnen, want dat verschilt per sector en bedrijf.”

Volgens Van Straalen voelen veel ondernemers zich getergd door opmerkingen dat de lonen omhoog moeten. Tijdens de crisis hebben ze er juist alles aan gedaan om iedereen aan het werk te houden. “In sommige gevallen gingen ze met niets naar huis. Als je dan steeds moet horen dat de winsten overal tegen de plinten klotsen, terwijl dat voor jou als ondernemer niet geldt, dan zijn die opmerkingen pijnlijk.”

De voorzitter van MKB-Nederland erkent dat het economisch beter gaat en dat er daardoor meer ruimte ontstaat bij ondernemingen. Delen in de economische groei is ook voor hem belangrijk. “Het kan niet zo zijn dat mkb-ondernemers nodeloos op de knip blijven zitten, ook als het gaat om loonsverhoging.”

Hij constateert dat ondernemers die er goed voorstaan al investeren, lonen verhogen en nieuwe mensen aannemen. “Dat is precies wat er gebeurt op dit moment.”

 

Bron: https://www.mkb.nl/nieuws/uitspraak-rutte-over-lonen-ongenuanceerd

Business Borrel


Datum:
27/10/2017
Tijd:
17:30 - 19:30
Gastbedrijf:

Jufrouw Tok Tok - Ingrid en Raymond Eeken
Waar:

Jufrouw Tok Tok , Zuideinde 48 Landsmeer

Naar agenda

Starterskorting


Startende ondernemers (maximaal 2 jaar ingeschreven bij de KvK), die lid willen worden van de BVL, krijgen het eerste jaar een korting van 50% op het lidmaatschapsgeld.

© 2015 BVL Landsmeer | Postbus 796, 1440 AT Purmerend | bestuur@bvl-landsmeer.nl