Verkiezingen gemeenteraad 2018

Woensdag 21 maart 2018 zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Een belangrijk moment voor burgers, politici en ondernemers. Want bedrijven scheppen banen, zorgen voor welvaart en een levendige gemeente, maar sponsoren ook lokale initiatieven. Het bedrijfsleven is dus van groot belang voor de lokale overheid en omgekeerd. Samenwerking is de sleutel tot succes.

Ondernemers hebben een lokaal bestuur nodig met een sterke economische agenda, die groei stimuleert en onnodige belemmeringen wegneemt of voorkomt. Daarvoor is samenwerking onontbeerlijk. Niet alleen tussen ondernemers onderling of tussen bedrijven en gemeente, maar ook voor gemeenten in een regio. De samenwerking tussen lokale overheden met een economisch cluster, met bedrijfsleven, is nu vaak nog niet structureel geregeld.

MKB-Nederland en VNO-NCW pleiten voor meer aandacht voor onderscheidende regionale economische agenda’s, als ook bruisende binnensteden en vitale kernen. Lees in onze Handreiking gemeenteraadsverkiezingen 2018 al onze belangrijkste standpunten voor gemeenten in het algemeen.

Ook branche- en regionale organisaties hebben specifieke onderwerpen die zij onder de aandacht brengen van lokale overheden en politiek.

 

Bron: https://www.mkb.nl/standpunten/verkiezingen-gemeenteraad-2018

BVL Borrel


Datum:
20/04/2018
Tijd:
17.30 - 19.30 uur
Gastbedrijf:

Jumbo Plemp
Waar:

Plemp Holding, Dorpsstraat 69, Landsmeer (ingang naast Kruidvat)

Naar agenda

© 2018 BVL Landsmeer bestuur@bvl-landsmeer.nl